Portugal boekt moeizame eerste overwinning in Poule des Doods

15 juni 2021, 20:04   Bijgewerkt: 15 juni 2021, 20:10

Titelhouder Portugal heeft de eerste wedstrijd in de Poule des Doods gewonnen van Hongarije. In een vol stadion in Hongarije keken 67.000 toeschouwers toe hoe Hongarije lang stand hield, maar in de slotfase toch drie goals om de oren kreeg. Late doelpunten van Raphael Guerreiro en Cristiano Ronaldo (tweemaal) deden de Hongaren de das om. 

Met Frankrijk en Duitsland in dezelfde poule, kon de winnaar van het EK in 2016 zich in deze wedstrijd absoluut geen puntverlies veroorloven. In 2016 wonnen de Portugezen het EK na drie keer een gelijkspel in de poule (waaronder een spectaculaire 3-3 tegen Hongarije) en in de knock-out fase slechts één overwinning binnen negentig minuten. Dit jaar wil de ploeg het daar niet op gaan gokken.

Toch hielden de Hongaren hiermee goed stand, want veel grote kansen creëerde Portugal het verloop van de eerste helft niet. Diogo Jota was wel een aantal keren dichtbij, maar zijn pogingen vlogen recht op keeper Péter Gulácsi af. Cristiano Ronaldo kreeg vlak voor rust toch nog een gigantische kans om de score te openen, maar hij verzuimde om een voorzet van Bruno Fernandes tussen de palen te schieten. Hierdoor stond de brilstand nog op het scorebord toen de ploegen de kleedkamers in gingen.

Toen zakte de moed in de schoenen bij de Hongaren en stoomde Portugal door. Rafa Silva kwam een minuut later alweer in de zestien en Orban bestempelde zichzelf tot de schlemiel van de avond door ook nog een penalty weg te geven. Ronaldo ging achter de bal staan en schoot feilloos raak: 0-2. Een paar minuten later, diep in de blessuretijd, mocht diezelfde Ronaldo ook nog de derde goal maken. Na een goede actie om de keeper heen kon hij de bal zo in een leeg doel schuiven. Zo heeft Portugal in een zeer moeizame wedstrijd toch gedaan wat het moest doen. Het heeft de belangrijke eerste drie punten van dit EK op zak, nu al net zoveel als in de groepsfase van het vorige EK.

Man of the Match: Cristiano Ronaldo

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen