Ajax, PSV en AZ vertegenwoordigd op Golden Boy-longlist

15 juni 2021, 19:30

De honderd namen die kans maken op de Golden Boy-award van 2021 zijn bekend gemaakt. Onder hen bevinden zich namen die in de Europese topcompetities actief zijn, maar ook enkele Eredivisiespelers. Ajax, PSV, AZ en Vitesse zijn in het lijstje vertegenwoordigd.

Het gaat om liefst vier spelers van Ajax: Ryan Gravenberch, Jurriën Timber, Devyne Rensch en Lassina Traoré. Ook Brian Brobbey, die vanaf komend seizoen uitkomt voor RB Leipzig, is genomineerd. Van elk van de andere drie clubs staat één speler op de lijst. Bij PSV gaat het om Mohamed Ihattaren, voor AZ is dat Myron Boadu en namens Vitesse staat Armando Broja op de lijst. Laatstgenoemde is eigendom van Chelsea, maar speelde afgelopen seizoen op huurbasis voor de Arnhemmers. Xavi Simons (Paris Saint-Germain) is de enige Nederlander op de lijst die niet in de Eredivisie speelt.

Bekendere namen zijn die van bijvoorbeeld Pedri (FC Barcelona), Jamal Musiala (Bayern München), Mason Greenwood (Manchester United), Eduardo Camavinga (Stade Rennes), Bukayo Saka (Arsenal) en Jude Bellingham (Borussia Dortmund). Vorig jaar ging Erling Haaland er met de prijs vandoor. Eerder werd deze gewonnen door onder meer Matthijs de Ligt (2018) en Rafael van der Vaart (2003), als ook Kylian Mbappé (2017), Paul Pogba (2013) en Lionel Messi (2005).

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen