Ajax stalt overbodige doelman komend seizoen in Kroatië

15 juni 2021, 19:21   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ajax neemt tijdelijk afscheid van Dominik Kotarski. De 21-jarige Kroatische doelman verkast op huurbasis naar HNK Gorica, een club uit zijn vaderland. Gorica acteert op het hoogste niveau van Kroatië. Kotarski kwam drie jaar geleden met hoge verwachtingen naar Amsterdam, maar speelde tot dusver nog geen officiële minuut in het eerste.

De Telegraaf maakte melding van de aanstaande huurtransfer, die vervolgens bevestigd werd door Ajax zelf. Voor Kotarski werd na het aantrekken van Remko Pasveer en Jay Gorter en het verlengen van Maarten Stekelenburg al gauw duidelijk dat er ook komend seizoen weinig perspectief voor hem is in het elftal van Erik ten Hag.

Dat Ajax de Kroat verhuurt, betekent dat de Amsterdammers nog stille hoop hebben op een doorbraak van de sluitpost. Kotarski heeft in de Johan Cruijff ArenA nog een contract voor twee seizoenen. Kotarski kwam in 2018 over van Dinamo Zagreb en speelde sindsdien enkel in de beloftenploeg van Ajax.

Waarschijnlijk neemt Ajax dit seizoen nog afscheid van twee andere doelmannen. André Onana en Kjell Scherpen staan op de nominatie voor een vertrek.

Lees ook: 'Veel belangstelling voor Onana

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen