De Vrij brengt goed nieuws over De Ligt en spreekt over Eriksen

De Vrij brengt goed nieuws over De Ligt en spreekt over Eriksen

15 juni 2021 – Stefan de Vrij kwam dinsdagmiddag op het persmoment van Oranje met goed nieuws over zijn collega achterin Mathijs de Ligt. De geblesseerde verdediger traint weer voluit mee en zou in de wedstrijd tegen Oostenrijk weer inzetbaar moeten zijn. 

Duidelijk was al dat De Ligt, die de eerste wedstrijd door een liesblessure aan zich voorbij moest laten gaan, weer op het trainingsveld stond. De vraag is echter of hij er verstandig aan zou doen om zo snel mogelijk weer te spelen. "Dat zou je eerder aan hem moeten vragen", reageerde De Vrij. "Maar volgens mij is hij heel fit en ziet het er allemaal heel goed uit, dus ik denk dat hij gewoon speelklaar en beschikbaar is."

De plek van De Vrij zelf, die als middelste van de drie centrumverdedigers een uitstekende wedstrijd speelde tegen Oekraïne, lijkt niet in gevaar te komen. Als De Ligt terugkeert, wordt Jurriën Timber waarschijnlijk kind van de rekening. "We hebben allemaal uitstekende verdedigers", antwoordde De Vrij op de vraag wie hij het liefst naast zich heeft. "Ik denk dat Jurriën het heel goed gedaan heeft en heeft laten zien dat hij daar uitstekend uit de voeten kan. En Matthijs is ook een topverdediger. Het is aan de bondscoach, ik vind het allebei goed."

Eriksen
Uiteraard volgde De Vrij de afgelopen dagen de ontwikkeling rond Christian Eriksen - zijn ploeggenoot bij Inter - op de voet. Contact hebben de twee nog niet gehad. "Ik heb een berichtje gestuurd, waar hij logischerwijs niet op gereageerd heeft, maar in de groepsapp heeft hij wel van zich laten horen. Hij vertelde dat hij in ziekenhuis was en dat het goed met hem ging. Dat was al vrij snel, dus daar zijn we wel heel blij mee. Ook met die foto van vanochtend."

gerelateerd