Deense spelers mogen zelf kiezen of ze spelen tegen België

15 juni 2021, 14:14

Kasper Hjulmand legt zijn selectie geen enkele druk op richting de tweede wedstrijd op het EK. De bondscoach van Denemarken weet dat het drama rond Christian Eriksen een enorme impact heeft gehad op de spelersgroep en laat daarom de spelers zelf kiezen of zij zichzelf mentaal in staat achten om in actie te komen tegen België.

"Het is oké als iemand emotioneel niet in staat is om alles te geven. We bereiden ons voor op een emotionele wedstrijd met een ongetwijfeld bijzondere sfeer. Als het eerste fluitsignaal klinkt, moeten we in gevechtsmodus zijn. We moeten kracht putten uit de opluchting en dankbaarheid dat Christian er nog is. Ik denk dat ik een goed team kan samenstellen, al kan ik niet te ver vooruitkijken. We bekijken het per training", aldus de bondscoach tijdens een persbijeenkomst.

Hjulmand erkende maandag dat het een verkeerde keuze was om de wedstrijd tegen Finland te hervatten. De Denen hadden twee keuzes: de wedstrijd 's avonds uitspelen of de volgende dag om 12.00 uur in actie komen. "Ik had het gevoel dat we onder druk werden gezet. De opties waren duidelijk. Het was voor ons ondenkbaar om naar huis te gaan en ons nog een keer klaar te maken om te spelen. Toen hadden we zoiets van: nou, laten we maar spelen", zegt hij daar nu over.

Met Eriksen gaat het inmiddels - naar omstandigheden - goed. De middenvelder die afgelopen weekend werd getroffen door een hartstilstand liet eerder op de dag van zich horen. Naar het zich laat aanzien mag hij woensdag het ziekenhuis in Kopenhagen verlaten.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen