'PSV wil Van Ginkel snel vastleggen en jaagt op vijfde aanwinst'

'PSV wil Van Ginkel snel vastleggen en jaagt op vijfde aanwinst'

15 juni 2021 – Marco van Ginkel moet de vierde zomeraanwinst van PSV worden. De Eindhovenaren hopen de 28-jarige middenvelder volgens het Eindhovens Dagblad en Voetbal International nog voor de eerste training van het nieuwe seizoen vast te leggen. Van Ginkel beschikt bij Chelsea over een aflopend contract en kan derhalve transfervrij worden aangetrokken.

Het wordt alweer de vijfde keer dat PSV zich versterkt met Van Ginkel. De voorgaande keren werd de achtvoudig Oranje-international op huurbasis overgenomen van Chelsea. Het afgelopen seizoen speelde Van Ginkel door blessureleed slechts elf wedstrijden in de Eredivisie, waarvan drie als basisspeler. Trainer Roger Schmidt is desalniettemin gecharmeerd van de middenvelder.

Van Ginkel is gratis op te halen in Londen omdat Chelsea besloot zijn aflopende verbintenis niet te verlengen. "Van PSV heb ik ook nog niets gehoord, maar het zou kunnen dat ik daar ga bijtekenen", gaf Van Ginkel een maand geleden aan tegen ESPN. "Ik heb het altijd heel erg naar mijn zin gehad bij PSV. Ik word hier ook altijd erg gewaardeerd."

Van Ginkel wordt na Joël Drommel, André Ramalho en Phillipp Mwene de vierde speler die de selectie van Schmidt versterkt. Wie de vijfde moet worden, is ook bekend: Davy Pröpper. De middenvelder van Brighton & Hove Albion staat in Eindhoven hoger op het lijstje dan sc Heerenveen-spelmaker Joey Veerman.

Tegenover de komst van Pröpper staat mogelijk wel het vertrek van Yvon Mvogo en Donyell Malen. RB Leipzig zou de Zwitserse doelman willen terughalen, terwijl Malen wordt genoemd als opvolger van Jadon Sancho bij Borussia Dortmund. PSV wil Luuk de Jong van Sevilla dolgraag terughalen, maar de spits van Sevilla is vooralsnog geen contractvoorstel gedaan.

gerelateerd