Schick na wereldgoal: "Ik probeerde het maar gewoon"

14 juni 2021, 23:11

Patrik Schick groeide maandagavond uit tot de grote man aan de kant van Tsjechië. Met twee fraaie treffers hielp hij zijn land aan een 0-2 zege op bezoek bij Schotland, tijdens de eerste speelronde van het EK. Vooral met zijn eerste goal maakte Schick indruk: de aanvaller van Bayer Leverkusen knalde van 45 meter afstand raak.

Daarmee zorgde de voormalig spits van coach Peter Bosz voor een primeur: nog nooit scoorde iemand van grotere afstand op een Europese eindronde. Vanaf de middenlijn deed hij Schotland voor de tweede keer die middag pijn. "Ik zag hem  voor zijn doel staan en hield dat sinds de eerste helft al in de gaten. Ik wist dat hij ver naar voren stond toen ik de bal kreeg", aldus Schick na afloop in gesprek met de media.

Bekijk hier de wereldtreffer van Patrik Schick

Schick besloot direct te handelen nadat hij de doelman ver voor zijn doel zag staan. "Toen ik de bal had, keek ik nog snel een keer. Ik zag dat hij weer aardig ver voor zijn doel stond en probeerde het maar gewoon. Het was een mooie goal, een heerlijk gevoel." Het leverde zijn Tsjechië een 0-2 voorsprong op tegen Schotland, uitgerekend in Glasgow.

Volgens Tomas Soucek, ploeggenoot van Schick, verdient de spits een trofee. "Het is wel duidelijk dat dit het doelpunt van het toernooi is." Daar sluit bondscoach Jaroslav Silhavy zich bij aan. "Dit doelpunt was niet van deze wereld." Tsjechië neemt het in de tweede speelronde op tegen Kroatië, dat in de openingswedstrijd verloor van Engeland.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen