Geen grote schermen in juni ondanks vervroegen versoepelingen

14 juni 2021, 22:41

Ondanks dat de coronamaatregelen vermoedelijk eerder worden versoepeld dan gepland, betekent dat niet 'we' deze maand nog op grote schermen naar het Nederlands elftal kunnen kijken. Er werd gesteld dat het mogelijk vanaf juli wél het geval zal zijn en die hoop blijft overeind, maar eerder zal dat in elk geval niet zo zijn – de goede coronacijfers ten spijt.

Dat hebben minister Ferdinand Grapperhaus en Hubert Bruls, voorzitter van het Veiligheidsberaad, nogmaals bevestigd tegenover Het Parool. Eerder al werd besloten dat grote schermen met het EK Voetbal in Nederland verboden waren in de hele maand juni, om grote menigten te voorkomen. Er werd bovendien gesteld dat er hard ingegrepen zou worden als er wél excessen zouden plaatsvinden, waardoor indicidenten vooralsnog uitbleven.

Ondanks dat de nieuwe versoepelingen in Nederland vermoedelijk enkele dagen naar voren worden gehaald, is er geen extra ruimte om grote schermen te plaatsen. "We kunnen nu weer niet aparte maatregelen nemen, tussenstappen zetten. Dan wordt de situatie er niet duidelijker op", legt Bruls uit. Mochten de versoepelingen doorgaan, dan mag er op terrassen wel op een tv naar de wedstrijden gekeken worden, maar grote schermen is dus een beduidend ander verhaal. De groepsduels en achtste finales vinden allemaal plaats in deze maand, de kwartfinales vallen net in juli.

Lees ook: Oranje-dagboek #4: dag des oordeels

Vanuit de horeca wordt een oproep gedaan om toch een versoepeling door te voeren van bij voorkeur ruim een week, met name omdat het derde groepsduel van Oranje op een voor de horeca interessant tijdstip plaatsvindt (18.00 uur). Bruls wil niet te veel versoepelen, ondanks dat hij geen grote ongeregeldheden vreest rondom wedstrijden van het Nederlands elftal. "Dat is altijd groot feest, maar soms moet je optreden. Dat hebben we afgelopen weekend gezien. Maar meestal zijn de oranjefeestjes gezellig."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen