Israël zag Memphis zoeken: "Hij lijkt op Hakim Ziyech"

14 juni 2021, 21:50

Rinus Israël is positief verrast over de terugkeer van het Nederlands elftal op een grote eindronde. De voormalig verdediger van Feyenoord is in zijn beoordeling door De Telegraaf complimenteus over Denzel Dumfries, maar zag sterspeler Memphis Depay een moeizame wedstrijd spelen. Dat verbaasde Israël overigens niet.

"Hij kan geweldige dingen doen met een bal", stelt Israël. "Maar tegen Oekraïne leed hij voor de goede speler die hij is te veel balverlies. Dat was nu niet dodelijk, maar dat is het wel als je tegen Frankrijk speelt. Raak je dan op het middenveld de bal zo vaak kwijt, dan wordt het keihard afgestraft, zeker als de organisatie er achter niet goed is", denkt hij.

Israël vergelijkt de aanvaller van Olympique Lyon met een ex-Ajacied. "Memphis lijkt toch op Hakim Ziyech. Die leed in zijn eerste jaar bij Ajax ook te veel balverlies en werd belangrijker toen hij op de flank ging spelen. Als een actie mislukte, stonden er nog genoeg spelers tussen hem en het doel."

Memphis Depay was tegen Oekraïne bij nul doelpunten betrokken en dat was vrij uniek: de laatste interlands slaagde hij er vrijwel altijd in om cijfermatig zijn stempel te drukken op het spel van het Nederlands elftal. De 27-jarige aanvaller was in 65 interlands al 26 keer trefzeker.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen