"Ik denk écht dat Björn Kuipers de nummer één is voor de finale"

14 juni 2021, 20:04

Björn Kuipers (48) heeft op het EK 2020 nog altijd geen wedstrijd gefloten, maar toch kan dat weleens goed nieuws zijn voor de Nederlandse arbiter. Volgens zijn Eredivisie-collega Bas Nijhuis ligt de ervaren leidsman namelijk serieus op schema voor een rol in de finale van het toernooi.

Dat vertelt Nijhuis tegenover Veronica Inside. In de radio-uitzending werd de rol van Kuipers besproken, die tot dusver pas eenmaal actief was en ook nog eens als vierde official. Makkelie floot al een wedstrijd en kreeg een tweede aangewezen. "En daar komt misschien nog eens een derde bij, maar ze houden Björn voor de belangrijke wedstrijden. Hier zit wel een plan achter", legt Nijhuis uit.

Volgens hem is het een goed teken dat Kuipers nog geen aanstelling kreeg, zodat er meer ruimte is voor hem in de belangrijkere wedstrijden, die later in de groepsfase en zéker vanaf de knock-outfase komen. "Dat hij eerst alleen vierde official was, zie je vaker in grote toernooien. Ik denk dat hij echt de nummer één is voor de finale, ja. Dat denk ik écht", aldus de scheidsrechter. Dan zou Makkelie het toernooi openen en Kuipers het toernooi sluiten op het EK. "Klopt, dat is heel mooi."

Lees ook: Makkelie na goede openingswedstrijd beloond met nieuw duel

Dat heeft Kuipers overigens niet helemaal in eigen hand, want als het Nederlands elftal heel ver komt in het toernooi, heeft dat voor de arbiter uit Oldenzaal wel vervelende gevolgen wat de aanstellingen betreft. Hoewel het op dit toernooi in theorie wel het geval zou kunnen zijn, krijgt Kuipers uiteraard nooit de finale als Oranje die zou halen.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen