Slowakije trakteert Lewandowksi en co op verlies

14 juni 2021, 19:57

Slowakije heeft belangrijke drie punten gepakt tegen Polen. In Sint-Petersburg wisten ze met 2-1 te winnen. De Polen leken steeds de bovenliggende ploeg, maar de Slowaken waren in de omschakeling effectiever. Na een uur spelen moest Polen verder met tien man, waarna de Slowaken via Milan Skriniar de winnende wist te maken. Robert Mak voor Slowakije en Karol Linetty voor Polen namen de andere doelpunten voor hun rekening.

Beide ploegen overleefden vijf jaar geleden nog de poulefase en leken op voorhand ook erg aan elkaar gewaagd. Polen, dat met Robert Lewandowski aan de start stond, nam meteen het initiatief. Het leverde alleen nog geen grote kansen op. Slowakije, dat rustig bleef, waren juist in de omschakeling gevaarlijker dan hun opponent. Het resulteerde ook in een 0-1 voorsprong voor de Slowaken na ruim tien minuten spelen. Robert Mak, die op de linkerkant speelde, kwam knap naar binnen, schoot in de korte hoek en via de paal en keeper Szczesny ging de bal in het eigen doel.

De rest van de eerste helft was slordig met weinig grote kansen. Slowakije had Lewandoswki goed in de tang, waardoor het leek alsof Polen geen alternatief plan had. Ze gingen steeds meer op zoek, maar daardoor werd het erg gehaast en minder nauwkeurig. Het was goed te zien dat ze de rust erg goed konden gebruiken.

Polen bleef de aanval zoeken en kwam een paar keer dichtbij. Het optimisme was groot, tot een uur spelen. Krychowiak ging te fel in het duel en kreeg daarbij zijn tweede gele kaart. Met nog een half uur spelen, moest Polen verder met tien man.

Man of the match: Milan Skriniar

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen