Van Hanegem ziet twee 'kneuzen-elftallen' en looft Dumfries

14 juni 2021, 18:54

Het Nederlands elftal maakte zondagavond een uitstekende indruk op Oekraïne, ondanks dat de overwinning (3-2) uiteindelijk bijzonder moeizaam tot stand kwam in de slotfase. Toch maakt Willem van Hanegem (77) zich geen enkele zorgen over of de selectie van Frank de Boer zich gaat plaatsen voor de volgende ronde. "Nu krijg je nog twee kneuzen-elftallen waar je tegen moet. Natuurlijk zijn we door."

Dat vertelt De Kromme tegenover ESPN na de eerste overwinning van Oranje op het EK. "We zitten buiten Oekraïne eigenlijk in een hele zwakke poule. Door met negen punten", voorspelt het Feyenoord-icoon de twee nog te spelen wedstrijden van het Nederlands elftal, dat eerst Oostenrijk en vervolgens Noord-Macedonië treft. En vooral de tegenstand schat Van Hanegem ontzettend laag in.

"Ik moet een beetje uitkijken. Ze denken misschien dat ik de weg kwijt ben, maar dat ben ik niet. Ik heb goed gekeken naar de twee waar we tegen moeten, maar dat is niks", bezigt de voormalig 52-voudig international duidelijke taal over de opponenten in Groep C. 

Lees ook: Van Hanegem positief over Oranje: 'Het viel mij zeker niet tegen'

Verder deelde Van Hanegem ook nog complimenten uit voor Dumfries, die in zijn ogen een heel goede speler is. "Iedere ploeg wil zo'n speler wel hebben. Alleen zijn gezicht, dat hoort misschien meer bij mij. Hij moet wat vrolijker kijken. Hij kijkt je aan alsof hij je in je been gaat happen." Volgens hem is er dan ook geen enkele discussie meer over de plek rechts achterin.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen