Belangrijke Vormer blijft actief bij Club Brugge-project

14 juni 2021, 18:28

Ruud Vormer (33) heeft zijn contract bij Club Brugge maandag officieel verlengd. De middenvelder zette zijn handtekening onder een verbintenis die hem tot 2023 bij de kampioen van België houdt en daardoor lijkt een ander nog groot avontuur voor de Nederlander uit zicht voor het einde van zijn loopbaan. 

Club Brugge maakte maandag officieel melding van het contractnieuws, wat groots aangekondigd werd via de clubkanalen. 'De kapitein blijft aan boord', valt te lezen op de clubsite van de blauwzwarten over het contractnieuws. 'Vormer speelt sinds 2014 voor Club Brugge en tekende mede voor één van de meest succesvolle periodes uit de Brugse geschiedenis. Hij won bij Club maar liefst zeven collectieve prijzen: vier landstitels, één keer Beker van België en twee Supercups.'

Daarmee blijft Vormer in elk geval ook volgend seizoen als Nederlander actief bij Club Brugge. Dat is voor Noa Lang nog maar de vraag, want voor de oud-Ajacied is veel belangstelling na zijn goede eerste seizoen. Bas Dost en Stefano Denswil hebben nog een doorlopend contract, terwijl huurling Tahith Chong in principe terugkeert naar Manchester United deze zomer.

Lees ook: 'Leeds United wil Lang wegkapen bij Club Brugge'

Vormer speelt al sinds 2014 voor Club Brugge, dat hem destijds voor een klein bedrag oppikte bij Feyenoord. De man die in de jeugdopleiding van AZ speelde, voetbalde zich bij Roda JC in de kijker van de Rotterdamse club, die hem in 2012 transfervrij overnam van de club uit Kerkrade. Vormer speelde in totaal vier keer voor het Nederlands elftal. Met Club Brugge is Vormer een ambitieus project gestart om zich te vestigen in de Europese subtop in een proces dat vergeleken werd met wat Ajax in Nederland doet. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen