'PSV moet eerder dan gepland afscheid nemen van Mvogo'

'PSV moet eerder dan gepland afscheid nemen van Mvogo'

14 juni 2021 – De wegen van PSV en Yvon Mvogo lijken eerder dan gepland te gaan scheiden. De Zwitserse sluitpost werd aanvankelijk voor twee seizoenen gehuurd van RB Leipzig, maar die club is van plan hem deze zomer alweer terug te halen. De Duitse topclub denkt dat het verstandiger is om de sluitpost op huurbasis naar een andere club te sturen.

Dat meldt het Duitse Kicker. Mvogo werd afgelopen seizoen op voorspraak van Roger Schmidt naar Eindhoven gehaald en knokte zich ten koste van Lars Unnerstall en Jeroen Zoet in de basis, maar overtuigen kon hij in zijn eerste jaar als eerste keuze niet helemaal. Mvogo was enkele keren schuldig aan een tegentreffer, wat het Eindhovense bestuur aan het denken heeft gezet.

De club handelde enkele maanden geleden al door Joël Drommel voor vier miljoen euro op te pikken bij FC Twente. PSV wilde de twee keepers laten concurreren om een plek op het basisformulier, maar RB Leipzig lijkt daar geen heil in te zien. De club, die Mvogo nog tot 2023 onder contract heeft staan, wil de sluitpost laten keepen om zo zijn waarde te waarborgen.

Mvogo is momenteel met het Zwitserse nationale elftal op pad tijdens het Europees kampioenschap. Vanaf de bank zag hij zijn land tijdens het openingsduel met 1-1 gelijkspelen tegen Wales. Yann Sommer krijgt voorlopig de voorkeur boven de goalie van PSV.

gerelateerd