Italiaanse bond gaat na Eriksen-drama EHBO-cursus verplichten

14 juni 2021, 16:35   Bijgewerkt: 14 juni 2021, 16:43

De Italiaanse voetbalbond is van plan alle spelers van de drie hoogste klassen (de Serie A, B en C) te verplichten een EHBO-cursus te volgen. Dat besluit volgt op de gebeurtenissen van zaterdagavond, toen Christian Eriksen tijdens Denemarken-Finland getroffen werd door een hartstilstand en op het veld moest worden gereanimeerd.

Bondsvoorzitter Gabriele Gravina hoopt dat alle spelers snel de cursus kunnen volgen. Hij noemde daarmee Eriksen's landgenoot Simon Kjaer als goed voorbeeld. De aanvoerder snelde naar zijn ploeggenoot toe en legde de middenvelder in een stabiele zijligging. Bovendien voorkwam hij door adequaat handelen dat Eriksen zijn tong inslikte.

"Wat er gebeurd is, heeft ons allemaal geschokt", aldus de voorzitter van de FIGC in een officiële persmededeling. "Ik heb veel bewondering voor de acties van Simon Kjaer. Wat hij deed was beslissend en heeft er mee voor gezorgd dat we Eriksen in de toekomst hopelijk nog op het veld zullen zien." Ook aan de amateurs wil hij zo'n cursus aanbieden.

"Voor de amateurwereld zal het ingewikkelder worden, maar voor mij is de waarde van het leven gekoppeld aan de mens en niet aan de categorie, dus we zullen alle mogelijke stappen zetten zodat we het voor iedereen kunnen regelen. We moeten getrainde EHBO'ers klaar hebben staan ??om in te grijpen als eerste hulp". Het nationale team van Italië, waarvan een deel bij Inter samenspeelt met Inter, krijgt nog deze week voorlichting over reanimeren.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen