Van Aanholt genoot van basisplaats: "Was wennen"

14 juni 2021, 15:58

Patrick van Aanholt en Nathan Aké speelden zondagavond een hoofdrol in de sterke start van het Nederlands elftal aan het Europees kampioenschap. Oranje zegevierde met 3-2 tegen Oekraïne, waardoor het gedeeld koploper is van groep C. Patrick van Aanholt veroverde ten koste van Owen Wijndal een basisplaats, terwijl invaller Aké de voorzet voor de winnende treffer gaf.

Van Aanholt was blij dat hij tegen Oekraïne het vertrouwen kreeg van de bondscoach. "Ik hoorde het zondagochtend met de meeting dat ik mocht spelen, zag ik mijn naam staan bij de opstelling. Ik had het op de training een beetje aan zien komen. Toen ik het gisteren op het bord zag staan was ik blij", aldus de linksback van Crystal Palace.

Van spanning was geen sprake bij de dertigjarige linkspoot. "Ik had geen spanning. Je wil het hoogst haalbare halen, dat is basisspeler op het EK. Gisteren stond ik in de basis, dus dat is gewoon genieten." Toch kwam hij de laatste maanden nauwelijks in actie bij Oranje. "Het is wel wennen. De laatste vier of vijf wedstrijden heb ik niet gespeeld, dus het was wel zwaar. Maar ik voel me gewoon goed en fit dus ik ben ready."

Ook Aké was beslissend. Zijn voorzet belandde kort voor tijd op het hoofd van matchwinner Denzel Dumfries. "Het enige wat je kan doen is je laten gelden en gelukkig kon ik de voorzet geven en kopte Dumfries hem heel goed in." Aké kwam als invaller van de pas teruggekeerde Daley Blind binnen de lijnen. Ook komende donderdag tijdens de ontmoeting met Oostenrijk zal hij als stand-in fungeren.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen