'Buffon (43) krijgt er geen genoeg van en gaat naar jeugdliefde'

'Buffon (43) krijgt er geen genoeg van en gaat naar jeugdliefde'

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

14 juni 2021 – Gianluigi Buffon weet van geen ophouden. De doelman is van plan om Juventus deze zomer te verlaten, om aan het werk te gaan bij Parma. De 43-jarige keeper keert zodoende terug bij zijn jeugdliefde.

Volgens transferspecialist Fabrizio Romano is Buffon hard op weg naar de Serie B-club, waar voor hem een tweejarig contract klaar ligt. Dat betekent dat de keeper doorgaat tot hij 45 jaar is. Buffon wil graag terugkeren bij de club waar hij doorbrak in het profvoetbal en waar hij 26 jaar geleden vertrok. Parma zal hem transfervrij inlijven nadat zijn contract bij Juventus deze zomer afloopt.

De ervaren doelman had meer keuze, want onder meer Besiktas wilde Buffon graag inlijven. Het hart van de Italiaanse sluitpost ligt echter bij Parma, waar hij graag weer aan de slag wil gaan. Op korte termijn zal er witte rook gemeld worden vanuit de Serie B-club.

Buffon brak in 1995 door bij Parma, waar hij tot 2001 speelde. Hij kwam 220 keer uit voor de Italiaanse club. Daarna kwam de goalie zeventien jaar lang uit voor Juventus. In het seizoen 2018/2019 kwam Buffon een seizoen uit voor Paris Saint-Germain, om vervolgens weer terug te keren naar Turijn.

gerelateerd