Deense spelers blikken terug: "Fantastisch om hem te spreken"

14 juni 2021, 10:46

Voor Denemarken is de EK-start volledig in het water gevallen door het drama rond Christian Eriksen. Gelukkig is de middenvelder na zijn hartstilstand op het veld tegen Finland weer in stabiele toestand, maar de selectie is nog steeds emotioneel onder de situatie.

Maandagochtend schoven met Pierre Højbjerg, Martin Braithwaite en Kasper Schmeichel drie spelers aan voor een persconferentie. Zij blikten terug op de rollercoaster van de afgelopen dagen. "Dat het nu goed gaat met Christian, is het allerbelangrijkste. Christian heeft ons gezegd om ons te focussen op het voetbal", zegt middenvelder Højbjerg, die in de tweede helft een penalty miste.

Højbjerg schrok enorm wat er zaterdag gebeurde op het veld. "Eerst had ik niet door wat er gebeurde, maar ik zag Simon Kjaer naar hem toe sprinten en er kwamen steeds meer dokteren en medici op het veld. Dat was raar en zwaar." Braithwaite kon zijn tranen ook maandagochtend nog nauwelijks bedwingen tijdens het persmoment. "Hij is een vriend en een ploeggenoot. Met zijn spel geeft hij ons altijd veel geluk en liefde. Het belangrijkste is dat hij gezond is, want daar gaat het om. We kijken uit naar het duel met België van donderdag, al weet ik niet hoe we zullen spelen. We willen het in ieder geval voor hem doen."

Braithwaite gaf ook aan dat het verkeerd was om het duel met Finland enkele uren later al af te maken. "De UEFA gaf ons twee keuzes en het werd dit, maar veel spelers konden echt niet voetballen." Dat gold ook voor keeper Schmeichel, die de fout in ging bij de goal van de Finnen. "We zijn voetballers en doen daar alles voor, maar de medici zijn de echte helden", sprak hij.

De keeper kreeg lof toegezwaaid voor zijn rol. Hij ving samen met Kjaer de vriendin van Eriksen op. "Ik handelde op instinct", zei de keeper. "We hebben met Simon een geweldige aanvoerder die fantastisch handelde, net als de bondscoach. Er zijn geen regels of richtlijnen voor dit soort situaties. Ik probeerde in te grijpen omdat ik niet wilde dat zijn familie de beelden zag op de televisie. Gister heb ik met hem gesproken en dat was fantastisch. We hebben nu een loodzware opdracht in het vervolg van dit EK, maar we zullen alles voor hem doen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen