Weghorst blij met doelpunt en lovend over 'supergoal' Dumfries

14 juni 2021, 09:37   Bijgewerkt: 14 juni 2021, 09:43

Wout Weghorst bewees tegen Oekraïne opnieuw zijn waarde voor het Nederlands elftal. De spits werd deze zomer na een goed seizoen eindelijk opgenomen in de Oranje-selectie en was na zijn doelpunt tegen Georgië nu ook trefzeker in een EK-wedstrijd. Waar hij zijn doelpunt tegen Georgië uitbundig vierde, leek hij zich nu enigszins in te houden.

"Een doelpunt is een doelpunt", begon Weghorst nuchter tegenover de NOS. "Natuurlijk die van vanavond veel en veel belangrijker, maar vorige week was voor mij persoonlijk iets unieks, zo'n eerste doelpunt. Het gaat maar om één ding: succesvol zijn met het Nederlands elftal. Ik ben blij dat ik op deze manier mijn steentje bij kan dragen, maar dat we deze wedstrijd winnen is natuurlijk veel belangrijker", zei hij na de 3-2 zege op Oekraïne in de openingswedstrijd.

Weghorst kon uithalen omdat de bal in zijn voeten belandde, net toen Denzel Dumfries de bal verspeeld leek te hebben. "Denzel bleef druk houden waardoor de verdediger naar het gras ging. Daar was in mijn ogen niet veel aan de hand. Eigenlijk viel de bal voor m'n voeten. Dat gebeurde de eerste helft ook een keer. Toen wilde ik de keeper omspelen en kwam ik net niet uit. Toen dacht ik ook: de volgende keer als ik die krijg, knal ik gewoon direct op doel. Dat deed ik nu en hij ging erin."

Een belangrijk doelpunt dus van Weghorst, al was die van matchwinner Dumfries nog iets belangrijk. De back scoorde met het hoofd, nadat hij in de eerste helft nog een grote kopkans miste. Op de vraag of Weghorst hem tips had gegeven, moest de spits lachen. "Dat is niet nodig. In de eerste helft kreeg hij al een goede kopkans, hij wist dat er ruimtes lagen. Het was een fantastische voorzet van Nathan en hij kopt 'm goed in. Hij kwam goed boven zijn man en timede perfect. Het was een supergoal van hem, absoluut."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen