Alles wat je moet weten over de zege van het Nederlands elftal

Alles wat je moet weten over de zege van het Nederlands elftal

14 juni 2021 – In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op zondag 13. 

Dumfries helpt Oranje na zinderend slot aan droomstart
Het Nederlands elftal is uitstekend begonnen aan het EK. In de Johan Cruijff ArenA won de ploeg van bondscoach Frank de Boer na een zinderende slotfase met 3-2 van Oekraïne. Door doelpunten van Georginio Wijnaldum en Wout Weghorst zat Oranje na een uur op rozen, maar de 2-0 voorsprong verdween een kwartier voor tijd als sneeuw voor de zon. Denzel Dumfries bezorgde Oranje vlak voor tijd alsnog de volle buit.

Oranje op rapport: koning De Vrij en Dumfries van zero to hero
Het Nederlands elftal is het EK 2020 goed gestart met een overwinning op Oekraïne. De ploeg van Frank de Boer leek de wedstrijd compleet uit handen te geven, maar richtte zich na twee snelle tegentreffers nog knap op. Denzel Dumfries werd uiteindelijk de man van de wedstrijd door de winnende goal te maken en dat had halverwege werkelijk niemand verwacht.

Vijf conclusies na de overwinning van het Nederlands elftal
Van de eerste tot de laatste minuten was het genieten voor de toeschouwers in de Johan Cruijff ArenA zondagavond. In de eerste helft vielen er geen goals, maar gebeurde er genoeg en in het tweede bedrijf moest het telraam er bijna aan te pas komen. FCUpdate.nl zet de conclusies op een rijtje na de strat van het EK voor het team van Frank de Boer.

Frank de Boer-index: goede keuzes, slechte wissels
Frank de Boer ligt sinds zijn aanstelling als opvolger van Ronald Koeman vrijwel immer onder vuur. In aanloop naar het EK van deze zomer heeft de oefenmeester voor het eerst écht de tijd om met zijn elftal aan het werk te gaan. Is de kritiek op de coach terecht of laat hij net als in zijn Ajax-tijd zien wel degelijk een goede oefenmeester te zijn. FCUpdate.nl maakt de balans op over de rol van de oefenmeester tijdens het EK.

De Boer vreesde na tegengoals: "Die 2-2 voelde als achterstand"
Frank de Boer is tevreden over de vuurdoop van het Nederlands elftal op EURO 2020. De bondscoach van Oranje zag dat zijn ploeg lange tijd op weg leek naar een simpele overwinning, maar in de slotfase moesten alle zeilen worden bijgezet om de 3-2 overwinning over de streep te trekken.

Wijnaldum kritisch: "Dat is een verbeterpuntje voor ons"
Georginio Wijnaldum is trots op de mentale weerbaarheid van het Nederlands elftal tijdens de openingswedstrijd van het Europees kampioenschap. De aanvoerder van Oranje opende zelf na rust de score en boekte met zijn land uiteindelijk een zwaarbevochten 3-2 zege op Oekraïne.