Blind overwoog door Eriksen-drama niet in actie te komen

Blind overwoog door Eriksen-drama niet in actie te komen

13 juni 2021 – Daley Blind stapte emotioneel van het veld toen hij na 64 minuten werd gewisseld door bondscoach Frank de Boer. Zijn tranen hadden te maken met het drama rond Christian Eriksen, die zaterdagavond tijdens de wedstrijd tussen Denemarken en Finland een hartstilstand kreeg en op het veld gereanimeerd moest worden.

Blind zat voor de buis toen Eriksen tegen de grond ging. Omdat de Ajax-verdediger zelf ervaring heeft met hartproblemen en de Deense middenvelder bovendien een vriend van hem is, had hij het er heel moeilijk mee. "We zaten live te kijken. Het heeft heel veel impact op mij gehad. Buiten dat ik Chris goed ken als vriend heb ik zelf ook veel meegemaakt. Het was een mentale horde om te spelen. Ik heb er vandaag en gisteren moeite mee gehad en er zeker over nagedacht om niet te spelen. Het spookt door je hoofd en maakt het moment om op het veld te stappen moeilijker. Ik heb er niet lekker van geslapen."

"Het was voor mij herkenbaar. Dat was heftig voor mij, mijn ouders en vrouw. Aan de media, doktoren en artsen: laat hem met rust, ga niet speculeren of hij zijn loopbaan kan voortzetten. Laat dat aan hen. Dat het nu goed met hem gaat, geeft kracht. Zelf heb ik besloten om te spelen, volgens de artsen ben ik veilig", die vorig jaar een ICD-kastje (een soort defibrillator) aangemetene kreeg in gesprek met de NOS.

Frank de Boer steunt Blind volledig. "Ik weet dat hij het moeilijk heeft gehad met wat er gisteravond is gebeurd. Aan de andere kant weet ik ook dat hij hier naartoe heeft geleefd. Alle emoties kwamen er even bij en dat lijkt mij heel normaal", aldus de bondscoach.

gerelateerd