Frenkie de Jong opgelucht: "Na de 2-2 denk je: het zal toch niet?"

Frenkie de Jong opgelucht: "Na de 2-2 denk je: het zal toch niet?"

13 juni 2021 – Frenkie de Jong is blij en opgelucht na de 3-2 zege van het Nederlands elftal tegen Oekraïne. In de slotfase leek het even mis te gaan voor Oranje. Een 2-0 voorsprong werd in kort tijdsbestek weggegeven, maar dankzij een laat doelpunt van Denzel Dumfries kreeg Oranje alsnog zijn gedroomde EK-start.

"Op een gegeven moment maak je de 2-0, heb je de controle en kun je de wedstrijd uitspelen, maar dan geef je het een klein beetje weg. Bij die standaardsituatie verdedigen we heel slecht. De eerste goal mag niet vallen, want je weet dat hij (Andriy Yarmolenko, red.) naar links gaat. Maar het maakt niets uit, want we hebben gewonnen", aldus De Jong in zijn eerste reactie bij de NOS.

De overwinning op Oekraïne is verdiend, vindt De Jong. "Voor mijn gevoel waren we de hele wedstrijd beter. We hadden veel in de 2-0 geïnvesteerd en geven dan binnen kort tijdsbestek twee doelpunten weg", aldus de middenvelder van FC Barcelona, die zich realiseert dat Oranje in de eerste helft ook een van zijn vele kansen had moeten benutten. "Het is een goed teken dat je ze krijgt. Daar waren we blij mee. We wisten dat ie zou vallen als we zo zouden doorgaan."

Dat de wedstrijd in een ArenA werd gespeeld die voor een derde vol zat, doet De Jong goed. "Het was een tijd geleden dat het stadion vol zat. Het geeft energie en adrenaline aan het team. We hebben de fans gemist en vandaag hebben ze ons vooruit gestuwd."

In de slotfase kreeg De Jong een paar keer kramp. "Ik weet niet wat het is. Ik heb dit seizoen niet eerder kramp gehad. Misschien was het de spanning. Ik ben blij en ook wel een beetje opgelucht. Na de 2-2 denk je: het zal toch niet? Nu moeten we zo verder gaan en ons verbeteren."

gerelateerd