'Van Hooijdonk kan prachtige stap maken naar Serie A'

'Van Hooijdonk kan prachtige stap maken naar Serie A'

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

13 juni 2021 – Sydney van Hooijdonk staat in de belangstelling van het Italiaanse Udinese. De 21-jarige aanvaller is transfervrij nadat zijn contract bij NAC Breda is afgelopen. Udinese hoopt de topscorer van de Keuken Kampioen Divisie-subtopper naar de Serie A te halen.

Dat meldt transferspecialist Gianluca Di Marzio. Udinese is momenteel het profiel van Van Hooijdonk aan het evalueren. De in 2000 geboren spits zal met zijn statistieken veel indruk maken op het bestuur: in 31 duels was hij afgelopen seizoen zestien keer trefzeker. De zoon van ex-Feyenoorder Pierre van Hooijdonk was het grootste deel van het seizoen geen basisspeler.

In gesprek met BN De Stem was Van Hooijdonk keihard over zijn vertrek. "Vanaf de eerste dag van het seizoen heb ik geen enkel vertrouwen gevoeld van de mensen die het bepalen bij NAC." De aanvaller moest in de krant lezen dat hij niet het gewenste type was. "Opeens waren doelpunten niet het belangrijkst... Dat doet wat met je. Het leek wel of het nooit goed was. Eigenlijk wilde ik toen al weg. Tegelijkertijd wilde ik blijven, promoveren en topscorer worden. Het was continu een gevecht in mijn hoofd."

Van Hooijdonk mocht afgelopen seizoen met NAC hopen op promotie, maar in de play-offsfinale ging het mis. Nadat FC Emmen in de halve finale werd verslagen, verhinderde NEC een terugkeer naar het hoogste niveau.

Reacties

gerelateerd