Advocaat looft De Boer: "Knap dat hij vasthoudt aan zijn systeem"

Advocaat looft De Boer: "Knap dat hij vasthoudt aan zijn systeem"

13 juni 2021 – Dick Advocaat verwacht dat het Nederlands elftal een overwinning gaat boeken op Oekraïne tijdens de start van het Europees kampioenschap. De gestopte hoofdtrainer, die afgelopen seizoen aan het roer stond bij Feyenoord, heeft veel positieve woorden over voor bondscoach Frank de Boer, een functie die hij zelf ook tweemaal vervulde. 

"Het wordt een lastige wedstrijd", aldus Advocaat tijdens het SBS-programma De Oranjezomer. "Maar ik denk wel dat het Nederlands elftal wint. Ze hebben het thuisvoordeel, maar ook gewoon de betere spelers." Wel had Advocaat liever twee andere spelers in de basisplaats gezien. Zo zou hij Ryan Gravenberch boven Marten de Roon hebben verkozen en had Donyell Malen een basisplaats verdient.

Toch heeft Advocaat veel respect voor De Boer. "Ik vind het heel knap dat hij vasthoudt aan zijn eigen systeem. De hele wereld roept dat hij iets anders moet gaan spelen, maar dat doet hij niet. Als hij ten onder gaat, dan gebeurt dat in ieder geval wel met zijn eigen systeem."

Het Nederlands elftal begint om 21.00 uur aan de eerste wedstrijd op een Europese eindronde sinds 2012. De Boer heeft links achterin de voorkeur gegeven aan Patrick van Aanholt boven Owen Wijndal. Verder hebben dezelfde tien namen als vorige week tegen Georgië een basisplek.

gerelateerd