De Boer verklaart passeren Wijndal: "Nu karakter tonen"

13 juni 2021, 20:37

Bondscoach Frank de Boer geeft zondagavond tijdens het EK-duel van Nederland tegen Oekraïne de voorkeur aan Patrick van Aanholt boven Owen Wijndal. De linksachter van AZ wist in de afgelopen twee oefenduels niet te imponeren, waardoor hij genoegen moet nemen met een plek op de reservebank.

In gesprek met de NOS geeft De Boer aan dat Van Aanholt iets beter presteert. "Hij maakt op de trainingen een betere indruk dan Owen Wijndal. Of er een blessure is? Nee, helemaal niet. Owen en Patrick zitten dicht tegen elkaar aan. Het is een gezonde concurrentiestrijd. Ik denk dat Owen het wel een beetje aanvoelde op de trainingen. Het is nu aan hem om karakter te tonen."

Zijn ploeg had zaterdagavond aanvankelijk een bespreking, maar die werd geschrapt wegens de heftige gebeurtenissen rond Christian Eriksen. De middenvelder kreeg een hartaanval tijdens Denemarken - Finland. "Iedereen was in shock, het was heel lastig om te zien. Voor sommige jongens bracht het herinneringen terug: Blind met zijn eigen hart, De Ligt met Nouri. Ik heb de tactische bespreking verplaatst naar vanochtend. Dat leek ons wat gepaster."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen