Jetro Willems raakt na negen jaar fraai EK-record kwijt

Jetro Willems raakt na negen jaar fraai EK-record kwijt

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

13 juni 2021 – Jude Bellingham heeft zondagmiddag een bijzonder record van Jetro Willems afgepakt. De Engelse middenvelder van Borussia Dortmund kwam na rust in de ploeg tegen Kroatië, waardoor hij nu de jongste speler ooit is op het Europees kampioenschap. Bellingham is vandaag zeventien jaar en 349 dagen oud.

Jetro Willems was tijdens het EK in 2012 18 jaar en 70 dagen oud. De linksback van PSV beleefde met het Nederlands elftal een dramatische eindronde: de poulefase was het eindstation. Willems stond in alle drie de groepsduels op het opstellingsformulier. Willems kwam uiteindelijk tot 22 interlands namens het Nederlands elftal. Het EK in 2012 was het enige toernooi waar hij aan deelnam.

Lees ook: Engeland zet Kroatië met minimale cijfers aan de kant

Willems speelde zich afgelopen seizoen na jarenlange afwezigheid weer in de kijker van de nationale ploeg, totdat in januari het noodlot toesloeg. De linksachter scheurde zijn kruisband, waardoor er een dramatisch einde kwam aan een succesvolle verhuurbeurt aan Newcastle United. De 27-jarige back staat momenteel onder contract bij Eintracht Frankfurt, maar gaat deze zomer op zoek naar een nieuwe club.

Het is overigens niet uitgesloten dat ook Bellingham het record nog deze zomer kwijtraakt. De Poolse middenvelder Kacper Kolzowski is nog 109 dagen jonger dan Bellingham. Polen zit in poule E met Spanje, Slowakije en Zweden.

Reacties

gerelateerd