Spijkerman over Eriksen: "Frank heeft het ontzettend lastig"

13 juni 2021, 15:21

Ook Hennie Spijkerman zat zaterdag met emotie voor de televisie toen Christian Eriksen in elkaar zakte tijdens Denemarken tegen Finland. De zeventigjarige oud-assistent trainer van Ajax was erbij toen Abdelhak Nouri in 2017 in elkaar zakte en vreesde dat Eriksen hetzelfde lot beschoren was, maar gelukkig was de Deen snel weer bij kennis.

"Het reanimeren werd tot in detail in beeld gebracht, net als de wanhoop en het verdriet bij de medespelers en het witte laken dat omhoog werd gehouden. Het enige dat ontbrak, was de helikopter die in Oostenrijk wel en nu niet landde", zegt Spijkerman tegen De Telegraaf over de vergelijking met Nouri.

Spijkerman kon zijn emoties zondag niet onderdrukken. "Ik had het idee dat ik in een heel slechte film was beland, maar gelukkig hield de vergelijking met Appie verder op. Vanaf het moment dat op tv de foto werd getoond met Christian die bij zijn positieven was, ging het de goede kant op. Ik begrijp dat hij via FaceTime zelfs met zijn medespelers heeft gesproken en hij wilde dat er werd doorgespeeld. Laten we niet te vroeg juichen en bidden dat de uiteindelijke schade meevalt, maar er viel bij mij – net als bij iedereen, denk ik – een enorme last van mijn schouders."

Spijkerman werkte bij Ajax lang en succesvol samen met Frank de Boer, die Eriksen liet doorbreken bij Ajax. "Frank heeft het op dit moment ontzettend lastig. Dat weet ik zeker", zegt hij over de bondscoach. "Hij kende Christian al vanuit de jeugd en had bij Ajax een ongelooflijke klik met hem. Nadat Martin Jol was ontslagen, speelde Eriksen álles. Hij stond bij Frank als eerste op het wedstrijdformulier. Dan is het natuurlijk verschrikkelijk om te zien dat hem zoiets ergs overkomt", weet de bij sc Heerenveen vertrokken assistent.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen