Vertonghen en Alderweireld flink van slag: "Verschrikkelijk"

13 juni 2021, 11:52

Ook bij de wedstrijd tussen België en Rusland was het drama rond Christian Eriksen bij Denemarken tegen Finland te voelen. Romelu Lukaku speelt bij Internazionale samen met de Deen en droeg zijn goals op aan zijn ploeggenoot, terwijl ook Jan Vertonghen en Toby Alderweireld het zwaar hadden.

Zij speelden bij Ajax en Tottenham Hotspur samen met de middenvelder en schrokken uiteraard van de hartstilstand van Eriksen. "Ik liep de kamerdeur uit om naar de wedstrijdbespreking te gaan en Youri Tielemans zei het tegen me", zei Vertonghen tegen de NOS. "Ik kon gewoon niet bewegen, ik stond stil. Ik heb zelf genoeg meegemaakt, ook met jongens bij Ajax. Ik krijg er kippenvel van. Ik hoorde dat hij bij bewustzijn was en ik denk dat dat het belangrijkste is."

Ook Toby Alderweireld schrok enorm. "Ik was me aan het voorbereiden en werd gebeld door mijn vrouw, of ik het van Christian had gezien. Verschrikkelijk natuurlijk. We gingen net de meeting in voor de opstelling en bent dan totaal niet met de wedstrijd bezig. In de bus zeiden ze dat hij bij bewustzijn was en kon praten. Dan kun je de knop toch een beetje omzetten om te spelen, anders was het lastig geweest", zegt de verdediger.

Lukaku was met twee goals belangrijk tijdens de 3-0 zege en stond na afloop ook stil bij de situatie van zijn Inter-ploeggenoot. "Er waren veel tranen voor de wedstrijd. Het was voor mij heel moeilijk om te focussen voor deze wedstrijd. Niet alleen voor mij maar ook voor Toby Alderweireld, Jan Vertonghen en Nacer Chadli, wij kennen hem heel goed."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen