Curaçao verliest, maar mag nog steeds hopen op WK-deelname

13 juni 2021, 09:26

De WK-droom is nog altijd levend bij Curaçao. De ploeg, die getraind wordt door interim-bondscoach Patrick Kluivert, was in de nacht van zaterdag op zondag (Nederlandse tijd) een maatje te klein voor Panama: 2-1. Toch is er door de uitgoal nog hoop op het halen van de volgende ronde.

Kluivert nam de honneurs waar omdat Guus Hiddink nog altijd ziek thuis zit na een coronabesmetting. Bij Curaçao begonnen bekende namen als Vurnon Anita, Eloy Room, Juninho en Leandro Bacuna en Cuco Martina in de basis. Curaçao stond bij rust nog op een 0-0 gelijkspel, maar kreeg het na rust lastiger. Door doelpunten van Quintero Medina en Cecilio Waterman keek het team vervolgens tegen een 2-0 achterstand aan. Rangelo Janga, spits van NEC, scoorde in de slotfase de belangrijke uitgoal voor Curaçao dat dus nog hoop mag koesteren.

In de return zal het land de 2-1 nederlaag moeten zien weg te poetsen. Als dat lukt, dan voegt Curaçao zich bij de laatste WK-kwalificatieronde van de CONCACAF-zone. Dan zit het land in een poule van acht ploegen. De beste drie teams van die groep plaatsen zich voor het WK van 2022. Het is dus nog een lange weg voor Curaçao, dat eerst in Willemstad moet zien af te rekenen met Panama.

Curaçao deed nog nooit mee aan een WK, Panama wel. In 2018 debuteerde het land op het grootste voetbaltoernooi, maar met drie nederlagen werd het geen groot succes.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen