Nog een Belg loopt oogkasbreuk op: einde toernooi Castagne

12 juni 2021, 23:54

Op papier was het een prachtige avond voor België. Er werd zeer overtuigend met 3-0 van Rusland gewonnen en het voetbal zag er goed en verzorgd uit. Onze Zuiderburen zijn de eerste EK-wedstrijd echter niet geheel zonder kleerscheuren doorgekomen. Al na 27 minuten moest Timothy Castagne het veld verlaten met een oogblessure.

Daardoor is het toernooi voor Castagne al ten einde gekomen. Net als Kevin De Bruyne in de Champions League-finale liep hij bij een botsing een oogkasbreuk op, waardoor hij van het veld gehaald werd. Bondscoach Roberto Martinez laat aan de UEFA weten dat het er niet goed uitziet voor de back annex middenvelder.

"Hij heeft allicht een operatie nodig. Zijn EK zit erop. Het zal ons hopelijk nog wat meer motivatie geven in de volgende wedstrijd. We willen goed spelen voor hem." Castagne staat onder contract bij Leicester City. Bij de Engelse ploeg maakte hij een ijzersterk seizoen door. Hij speelde 27 competitiewedstrijden en was daarin tweemaal trefzeker en gaf drie assists. Leicester greep op de laatste speeldag net naast Champions League-voetbal.

Lees ook: Matchwinner Lukaku had moeite voor de wedstrijd: "Veel tranen"

Zo moet België de rest van het toernooi een belangrijke schakel missen. De Belgen speelden in een 3-4-3-systeem, en Castagne was de buitenste middenvelder op de rechterflank. Daar had hij de taak om veel over Dries Mertens heen te komen, maar die rol is nu dus voor iemand anders weggelegd. Thomas Meunier kwam voor hem in de plaats en liet zich meteen zien met een doelpunt en een assist.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen