Grote waardering voor Weghorst: "Niet meest talentvolle speler"

12 juni 2021, 18:36   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Lang was Wout Weghorst het grootste discussiepunt rondom het Nederlands elftal. Heel Nederland schreeuwde om een oproep van de veel scorende aanvaller, maar de bondscoach liet hem meermaals links liggen. Inmiddels mag hij mee naar het EK en lijkt hij op een basisplaats af te stevenen. Zijn oud-trainers Gerard Bos en John Stegeman zeggen groot respect voor hem te hebben.

In gesprek met RTV Oost vertelt Stegeman dat hij blij is dat hij ooit met Weghorst heeft mogen werken bij Heracles Almelo. "Het maakt je natuurlijk wel trots dat je een jongen hebt getraind die het Nederlands elftal heeft gehaald. Dat is vrij uniek. Heel veel kleine jongetjes leven volgens mij met de droom om voetballer te worden. Wout Weghorst kwam bij Heracles binnen en was niet de meest technisch begaafde en talentvolle speler. Maar wel iemand die elke dag het maximale van zichzelf en van z'n omgeving vroeg. En als je dat doet, kun je heel ver komen. Dit moet voor elk jochie een stimulans zijn om te kunnen slagen."

Die winnaarsmentaliteit wordt ook benadrukt door Gerard Bos, die Weghorst onder zijn hoede had bij NEO. "Hij wil ten koste van heel veel winnen en slagen en dat openbaarde zich al toen ik hier trainer bij NEO was en hij een jaar of 15, 16 was. Dat was toen al zichtbaar in allerlei toonaarden. Hij liet merken dat hij een winnaar was en dat sprak mij zeer aan. Wout was gewoon echt superfanatiek, als trainer ben je daar toch hartstikke blij mee? Dat je iemand hebt die volle bak gaat. En die uiteindelijk ook de rest van het team meesleurt."

Lees ookDessers over Weghorst: "We konden hem niet uitstaan bij Utrecht''

De jonge Weghorst trainde op 15-jarige leeftijd al veelvuldig mee met het eerste. Het was misschien niet de makkelijkste jongen, maar hij was wel ontzettend gedreven. "Natuurlijk was hij af en toe onhandelbaar, wat hij zelf ook heel goed weet. Ik ben niet degene geweest die hem een beetje tot de orde heeft geroepen. Maar dat waren Niels Oude Kamphuis en Dmitri Shoukov. Die pakten hem af en toe bij de lurven en zetten hem op zijn plaats. Niet dat hij zich daar altijd wat van aantrok, want hij bleef zijn eigen gang gaan. Maar hij zal ongetwijfeld gedacht hebben, ik moet wel iets van die jongens aannemen", aldus Bos

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen