Officieel: Ajax slaat slag met binnenhalen doelman Jay Gorter

Officieel: Ajax slaat slag met binnenhalen doelman Jay Gorter

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

12 juni 2021 – Het hing al even in de lucht, maar Ajax heeft nu officieel melding gemaakt van de komst van Jay Gorter. De jonge doelman wordt overgenomen van Go Ahead Eagles. Gorter tekent een contract voor vier seizoenen en ligt zodoende tot en met 30 juni 2025 vast. Beide clubs doen geen uitspraken over de hoogte van de transfersom die is gemoeid bij de deal.

Jay Gorter kende een ijzersterk seizoen door met Go Ahead Eagles te promoveren naar de Eredivisie. Daarin had Gorter een ontzettend grote rol, want hij hield in 25 (!) wedstrijden de nul. Hij is pas 21 jaar en zal de concurrentiestrijd aan moeten gaan met Maarten Stekelenburg en André Onana, wiens dopingschorsing onlangs is ingekort.

Gorter is overigens geen onbekende voor Ajax. De doelman stond namelijk al eerder onder contract in Amsterdam. Van 2010 tot 2014 speelde hij in de jeugdopleiding van Ajax. Via AFC en AZ kwam hij bij Go Ahead Eagles terecht, waarmee hij de tweede plek in de Keuken Kampioen Divisie afdwong. Dat betekent dus dat Gorter niet meegaat met Go Ahead de Eredivisie in, maar dat hij zijn geluk gaat beproeven bij de landskampioen.

Via de clubkanalen van Go Ahead geeft hij aan dit als de ideale stap te zien. "Ik kom uit de omgeving van Amsterdam, mijn familie woont er. Ajax is een wereldclub en de grootste club van Nederland. Als je dan wordt benaderd om daar te mogen keepen, dan voel je je vereerd. Dat geldt zeker voor mij, aangezien ik er in het verleden al een aantal jaar in de jeugdopleiding heb gekeept."

"Ajax gunt mij de tijd om mijn sterke punten door te ontwikkelen en me op andere aspecten te verbeteren als doelman. Mijn streven is om de plek van de ervaren keepers bij Ajax over te nemen zodra ik er klaar voor ben. Wanneer dat precies is, zal de komende periode gaan uitwijzen. Alle doelmannen krijgen de kans om zich te bewijzen en de beste keeper zal spelen", aldus Gorter.

Reacties

gerelateerd