De openingswedstrijd van het EK trok flinke kijkcijfers

12 juni 2021, 15:49   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Vrijdagavond trapten Italië en Turkije het Europees Kampioenschap 2020 af. In een onderling duel won Italië vrij eenvoudig met 0-3 en een groot deel van Nederland heeft dat live kunnen aanschouwen. De openingswedstrijd trok namelijk bijna viereneenhalf miljoen kijkers. Dat was vrijwel twee keer zoveel als de nummer twee in de lijst.

Het achtuurjournaal trok namelijk ruim twee miljoen kijkers en op plek drie staat de voorbeschouwing van de EK-wedstrijd, waar ook meer dan twee miljoen mensen naar keken. Daarmee had de wedstrijd tussen Italië en Turkije een marktaandeel van 46,2%. Dat houdt in dat bijna de helft van het televisiepubliek naar het voetballen heeft gekeken.

Na de wedstrijd scoorde ook het NOS-programma Studio Europa goed, want met anderhalf miljoen kijkers was ook daar veel animo voor. Het programma van Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp Oranjezomer trok ook een miljoen kijkers, maar het gemiddeld aantal kijkers zat rond de driehonderdduizend.

Lees ook: Italië rekent in openingsduel af met angstig Turkije

Zo blijkt het voetbal weer ouderwets te leven in Nederland. Oranje heeft zich voor het eerst sinds 2014 weer eens voor een eindronde gekwalificeerd, waardoor het toernooi met grote interesse gevolgd wordt. Het Nederlands elftal speelt zondagavond tegen Oekraïne en ook daar worden wederom hoge kijkcijfers verwacht.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen