Dessers over Weghorst: "We konden hem niet uitstaan bij Utrecht"

12 juni 2021, 13:21   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Cyriel Dessers heeft bewondering voor Wout Weghorst. De Belgische spits van KRC Genk speelde in Nederland toen Weghorst furore maakte bij AZ en vervolgens naar VfL Wolfsburg vertrok en zag dat zijn karakter toen al zijn grootste kracht was.

"We konden Wout Weghorst niet uitstaan bij Utrecht", zei Dessers zaterdag tegenover Voetbal International. "Hij is super vervelend op het veld. Maar ik vind het wel echt een goede spits", zei hij daarna. Volgens Dessers is het niet gek dat Weghorst nu in Oranje afstevent op een basisplek. "Hij is alleen maar blijven evolueren, hij zit nu op een absoluut topniveau in Europa. Als je ziet dat hij een ploeg als Wolfsburg naar een Champions League-plaats schiet... Dan verdien je een plek in Oranje. Iedereen kent Weghorst en zijn karakter. Hij doet er alles voor. Het is volledig zijn verdienste, waar hij nu staat", klinkt het lovend uit de mond van Dessers.

De Belgische spits ging ook in op de situatie van Noa Lang, die genoemd werd bij Leeds United. Dessers volgde de verrichtingen van de Nederlander bij Club Brugge op de voet en denkt dat hij de Premier League aan kan. "Hij is absoluut klaar voor de Premier League. Hij was fantastisch afgelopen seizoen. Dan is het logisch dat er een volgende stap komt. Ik zou hem graag in de Champions League zien met Club Brugge, maar hij heeft laten zien dat hij bij de beste voetballers van België behoort", weet Dessers.

De Premier League staat bekend als een fysieke competitie en dus zal Lang het zwaarder krijgen dan nu. "Hij is een sierlijke voetballer, maar hij werkt ook heel hard. Ik zat vaak op de bank, dus daar kon ik hem in de gaten houden", zei hij met een knipoog. "Maar zoals hij werkt, ik wist niet dat hij dat in zich had. Hij heeft echt een stap gezet. De interesse komt niet uit het niets. Ik weet hoe Leeds te werk gaat."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen