Danny Blind looft Daley: "Ongelooflijk veel waardering voor"

12 juni 2021, 12:53

Het EK leek niet meer haalbaar voor Daley Blind, toen hij op Gibraltar een zware blessure opliep. De verdediger van Ajax deed er alles aan om toch op tijd fit te geraken en heeft dat voor elkaar gekregen. Zondag zou hij bij de EK-start in de basis kunnen staan. Danny Blind vindt het knap.

De zware enkelblessure zorgde voor een lange revalidatie bij Blind. "Ik heb er ongelooflijk veel waardering voor hoe hij hobbels overwint", zegt oud-bondscoach Danny tegen De Telegraaf. "Je vertrouwt op de artsen en Daley had met Gino Kerkhoffs – mondiaal gezien – een zéér goede arts. Het EK halen zou niet meevallen, maar het was volgens hem niet onrealistisch. Dus dan weet je dat er een reële kans is dat hij het haalt."

Volgens Daley 'mocht er ondereg niets tegenzitten'. Dat gebeurde ook niet en dus werd hij op tijd klaargestoomd voor het EK. "Dat hij links en rechts wat heeft gesmokkeld, in de goede zin van het woord, zegt zo veel over zijn karakter. Hij heeft dit herstel als een pure prof benaderd. Daley is bij de bekerfinale en de kampioenswedstrijd van Ajax geweest, zónder de focus op zijn revalidatie te verliezen. Elke dag weer heeft hij zich urenlang op De Toekomst in het zweet gewerkt met maar één doel: het EK."

Blind smokkelde onderweg onder meer door minder lang op krukken te lopen en ook minder lang in het gips te blijven zitten. Uiteindelijk werd op die manier toch het EK gehaald. "Hij heeft in zijn carrière heel wat horden moeten nemen. En dan denk ik aan zijn hartproblemen en deze enkelblessure, maar ook aan wat hij in zijn jonge jaren heeft moeten doorstaan en overwinnen."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen