PEC pakt door en trekt na Lamprou nog een keeper aan

PEC pakt door en trekt na Lamprou nog een keeper aan

12 juni 2021 – Voor het eerst in zijn carrière gaat Jasper Schendelaar aan het werk in de Eredivisie. De twintigjarige goalie wordt door PEC Zwolle overgenomen van AZ, dat hem afgelopen seizoen verhuurde aan Telstar. In Zwolle heeft hij voor twee jaar getekend, met de optie op een extra seizoen.

De geboren Alkmaarder stond bekend als grote keepersbelofte en zat ooit al op vijftienjarige leeftijd in de wedstrijdselectie van AZ in de voorbereiding. Een doorbraak in Alkmaar zat er echter niet in. Afgelopen seizoen was hij de eerste keeper van Telstar en nu gaat hij aan de slag bij PEC. "In Alkmaar en later bij Telstar heb ik mij de afgelopen jaren goed kunnen ontwikkelen", zegt Schendelaar. "Zeker het voorbije seizoen heb ik flinke stappen kunnen maken en nu merk ik dat ik klaar ben voor een volgende stap. Toen ik hoorde dat PEC Zwolle interesse in mij toonde, ben ik snel met de club in contact geraakt."

Hij zal bij PEC de concurrentie aan moeten gaan met Kostas Lamprou, die ook al werd vastgelegd. "Hier hebben ze een duidelijk plan met mij en wil ik me de komende jaren verder ontwikkelen. De afgelopen twee seizoenen bij Jong AZ en Telstar heb ik veel minuten gemaakt en dat smaakt naar meer. Ik wil mij bij de start van de voorbereiding zo goed mogelijk presenteren en ben vastberaden daarvoor alles te geven."

Technisch manager Mike Willems is enthousiast over de nieuwe keeper. "Jasper is een talentvolle doelman met een eigen stijl. Dat hij goed kan keepen was al vroeg duidelijk. Het was ook niet voor niets dat clubs als Arsenal en Ajax achter hem aanzaten. Jasper mocht bij AZ al op jonge leeftijd aansluiten bij de eerste selectie en heeft zich in de luwte kunnen ontwikkelen. De voorbije seizoenen heeft hij in de Eerste Divisie al bewezen een prima doelman te zijn. Wij hebben de laatste jaren veelvuldig wedstrijden van Jasper bezocht en daarin heeft hij ons overtuigd. Nu is het aan hem om hier in Zwolle naam te maken en zich te laten gelden."

gerelateerd