Aangeboden door

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

DFB schorst Stuttgart-aanvaller na leugens over identiteit

DFB schorst Stuttgart-aanvaller na leugens over identiteit

Claim een freebet van €50,00 bij Jacks.nl
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

11 juni 2021 – Silas Katompo Mvumpa is door de Duitse voetbalbond voor drie maanden geschorst. De aanvaller van VfB Stuttgart wordt bestraft omdat hij jarenlang heeft gelogen over zijn naam en leeftijd. Daarnaast moet de voetballer uit Congo ook een geldboete van 30.000 euro betalen aan de DFB.

Katompo Mvumpa ging jaren door het leven als Silas Wamangituka en maakte de wereld wijs dat hij 21 is. De 22-jarige aanvaller is echter al een jaar ouder. Stuttgart maakte de schorsing vrijdagmiddag wereldkundig en liet direct weten niet in beroep te zullen gaan. Op 11 september van dit jaar mag Katompo Mvumpa zijn rentree maken op de velden.

Lees ook: Opmerkelijk: VfB Stuttgart-speler gaf valse naam en leeftijd op

De talentvolle voorhoedespeler werd lange tijd onder druk gezet door zijn zaakwaarnemer en gaf onlangs aan jarenlang in angst te hebben geleefd. Zijn nieuwe belangenbehartiger stapte vervolgens met zijn speler naar Stuttgart om open kaart te spelen. Daarop ging de club uit de Bundesliga zelf met het verhaal naar de DFB, die nu dus heeft ingegrepen.

Katompa Mvumpa begon zijn loopbaan in zijn thuisland bij Olympic Matete. Vervolgens speelde hij in Frankrijk bij Olympique Alès en Paris FC. In de zomer van 2019 maakte de spits voor acht miljoen euro de overstap naar Stuttgart. Met die club promoveerde hij naar de Bundesliga. De Congolees ligt tot medio 2024 vast in de Mercedes-Benz Arena.

Jacks stunt met waanzinnige actie: scoren we tegen de Fransen? Dan win je €100,00 met slechts €1,00 inzet!

Scoort Nederland tegen Frankrijk, dan win je aanstaande vrijdag vijftig tot honderd euro.

Lees meer ...

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

CLAIM 5 KEER EEN
FREEBET VAN €10,00! Meld je aan

Reacties

gerelateerd