De Jong over Barça-doelwit Memphis: "Hij moet zelf beslissen"

De Jong over Barça-doelwit Memphis: "Hij moet zelf beslissen"

11 juni 2021 – Frenkie de Jong hoopt dat zijn collega-international Memphis na het EK zijn krabbel gaat zetten bij FC Barcelona. De aanvaller is deze zomer transfervrij als zijn contract bij Olympique Lyon afloopt. Als het aan De Jong ligt, worden de twee dus ook ploeggenoten in het shirt van de Catalaanse topclub.

Memphis richt zich momenteel logischerwijs op het EK, dat voor Oranje zondagavond begint met een wedstrijd tegen Oekraïne. Op het eindtoernooi zullen veel ogen gericht zijn op de aanvaller, die belangrijk moet worden voor de ploeg van bondscoach Frank de Boer. Toch gaat het op de achtergrond ook over de mogelijke stappen naar een nieuwe werkgever.

De Jong werd op een persconferentie aan de tand gevoeld over de situatie van zijn collega. De middenvelder erkende dat hij wel eens met Memphis over Barcelona praat. "Ik heb het er weleens over met hem, natuurlijk", gaf De Jong volgens het Algemeen Dagblad toe. Toch wilde hij verder niet veel kwijt. "Maar Memphis moet zelf beslissen."

Memphis gaf eerder al aan dat hij pas na het EK gaat bepalen waar zijn toekomst ligt. De Jong gaat dan op zijn beurt al beginnen aan zijn derde seizoen in La Liga. Of ik zelf beter ben geworden na twee jaar Barcelona? Je wordt ouder en normaal gesproken dus ook beter. Dat hoop ik althans", aldus de 27-voudig international.

gerelateerd