Kabinet gaat voor volle stadions bij start nieuw Eredivisie-seizoen

Kabinet gaat voor volle stadions bij start nieuw Eredivisie-seizoen

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

11 juni 2021 – Het kabinet heeft vrijdagmiddag bekendgemaakt dat vanaf 30 juni evenementen mogelijk weer met honderd procent capaciteit mogen plaatsvinden. Dat zou betekenen dat de clubs in de Eredivisie en Eerste Divisie met ingang van het nieuwe seizoen hun stadions volledig kunnen openstellen voor publiek.

Gaan de plannen van het kabinet door, dan hoeven bezoekers van een evenement waarbij honderd procent capaciteit is toegestaan geen rekening meer te houden met de anderhalve meter afstand en hoeven zij bovendien geen mondkapje te dragen. Wel moeten de bezoekers een negatieve coronatest van maximaal 40 uur oud of een vaccinatiebewijs overleggen.

Op basis van de Fieldlab-experimenten heeft het kabinet de routekaart aangepast, waardoor (half)lege stadions binnenkort mogelijk verleden tijd zijn. In het afgelopen seizoen was publiek zelden welkom. Alleen bij experimenten en aan richting de zomerstop waren beperkte aantallen toeschouwers welkom.

Het nieuwe seizoen in de Eredivisie gaat op vrijdag 13 augustus van start met een wedstrijd tussen Go Ahead Eagles en sc Heerenveen. Een week eerder wordt er al in de Eerste Divisie afgetrapt. Het conceptprogramma is vrijdag definitief gemaakt door de KNVB. Er is, naar aanleiding van verzoeken en reacties van clubs en gemeenten, een aantal wedstrijden gewijzigd.

Reacties

gerelateerd