Frenkie de Jong heeft vertrouwen in speelstijl en hoopt op De Ligt

11 juni 2021, 15:09   Bijgewerkt: 11 juni 2021, 15:21

Frenkie de Jong heeft het Nederlands elftal in de afgelopen twee weken grote stappen zien maken. Dat vertelde de middenvelder vrijdagmiddag tijdens het persmoment van Oranje, waar hij een van de spelers was die aanschoven. De Jong heeft dan ook het volste vertrouwen in een succesvol toernooi.

"Het gevoel is goed en we hebben veel vertrouwen", begon De Jong, geciteerd door Voetbal International. "We kunnen niet wachten op zondag en zijn er helemaal klaar voor." Zondag opent Oranje het EK in de Johan Cruijff Arena tegen Oekraïne.

In de voorbereiding op het toernooi was het spel vaak niet om over naar huis te schrijven, maar zette bondscoach Frank de Boer vooral in op het inslijpen van het 5-3-2-systeem, dat hij tijdens het toernooi verwacht nodig te hebben. Volgens De Jong zit dat nieuwe systeem er inmiddels goed in. "De speelwijze is duidelijk geworden", vertelde hij. "Daarin hebben we goede stappen gezet. We zullen dan wel zien waar we stranden, of we het EK winnen..."

De Jong werd ook gevraagd naar de status van zijn voormalig Ajax-ploeggenoot Matthijs de Ligt, die herstellende is van een liesblessure. "Ik heb geen idee of hij op tijd fit is. Ik weet niet precies wat  hij voelt, maar ik hoop natuurlijk dat hij erbij is. Het liefst heb je iedereen beschikbaar. Het zijn allemaal goede spelers die over veel kwaliteit beschikken. Ik zie uiteindelijk wel wie erin staat zondag."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen