Cambuur getipt over opvolger Mühren: "Ik denk aan Bozeník"

Cambuur getipt over opvolger Mühren: "Ik denk aan Bozeník"

10 juni 2021 – Voor SC Cambuur de lastige taak om een opvolger te vinden voor de naar FC Volendam vertrokken Robert Mühren. Het zijn grote schoenen om te vullen; de spits had afgelopen seizoen met liefst 38 treffers een enorm aandeel in het kampioenschap van de Friezen. Omrop Fryslân ging met een aantal oud-topscorers van de club op zoek naar de ideale kandidaat. 

Een van hen was Harry van der Laan. "De spits is toch de sleutelpositie die het verschil gaat maken of je er straks in blijft of niet", stelde hij. "Ik schat in dat ze bij de onderste zes gaan voetballen. Ze zullen toch iets anders moeten gaan spelen, want als je denkt dat je Vitesse negentig minuten lang met de rug tegen de muur zet... dat kan je vergeten. Daarom denk ik dat Cambuur enorm gebaat is bij snelheid en diepgang."

"Ik zou kijken naar spelers die bij de grote clubs net buiten de boot vallen", ging hij verder. "En dan denk ik aan Bozeník van Feyenoord. Die is er op dit moment nog niet klaar voor, maar kan zich bij Cambuur prima ontwikkelen. Hij heeft loopvermogen en staat vaak op de goede plek. Voor Cambuur is hij een uitstekende spits." Robert Bozeník maakt deel uit van de EK-selectie van Slowakije, dat het in de groepsfase opneemt tegen Spanje, Polen en Zweden. 

Ook Jan Bruin ging in op de zoektocht, al kon hij als scout van de club geen concrete namen noemen. "Daar mag ik niks over zeggen, maar er is een heel lange lijst met namen. We kijken in Nederland, maar ook in het buitenland. Het is een mooie puzzel, want het hangt van veel factoren af of een speler al dan niet haalbaar is. Sam Hendriks? Die vinden we erg interessant." 

gerelateerd