Ambitieuze Wijnaldum wil PSG aan Champions League helpen

Ambitieuze Wijnaldum wil PSG aan Champions League helpen

10 juni 2021 – Georginio Wijnaldum heeft voor het eerst gereageerd op zijn transfer naar Paris Saint-Germain. Op de kanalen van de club zelf ging hij in op zijn redenen om voor PSG te kiezen en de doelstellingen die hij daar heeft. Zo sprak hij onder meer over de Champions League, die in de prijzenkast van de Franse topclub nog altijd ontbreekt.

"Ik ben heel blij om voor een club als PSG te mogen spelen", luidde de eerste reactie van Wijnaldum. "Mijn oog viel direct op het ongelofelijk team dat ze hebben. Als voetbal wil je altijd met de beste spelers om je heen spelen en dit is een team vol getalenteerde spelers. Daarbij hebben ze een manager die spelers nog beter kan maken en samen kan brengen om een team te vormen", was hij lovend over onder meer zijn nieuwe trainer Mauricio Pochettino. 

"Ik heb gehoord dat het een heel close team is. Ik kijk ernaar uit om daar deel van uit te maken", vervolgde Wijnaldum. "Hopelijk kunnen we de club helpen de Champions League te winnen. Dat zou fantastisch zijn. Maar niet alleen de Champions League. De competitie, de beker... we willen zo veel mogelijk prijzen pakken voor de club en de supporters."

Wijnaldum verwees naar zijn eerdere stap van PSV naar Newcastle United. "Toen was ik klaar voor een nieuwe uitdaging, een stap naar het buitenland. Op dit moment denk ik dat dat ook het geval is. Ik ben klaar om de uitdaging aan te gaan in Frankrijk", zei Wijnaldum, die afsloot met een boodschap aan de supporters. "Ik beloof zo lang ik voor PSG speel elke dag alles te geven, hard te trainen en te verbeteren als speler. Hopelijk kunnen we jullie veel titels bezorgen."

Lees ook: Het is rond: Wijnaldum tekent lucratief contract bij PSG

gerelateerd