Pogba lacht Franse 'rel' weg: "Er speelt helemaal niets"

Pogba lacht Franse 'rel' weg: "Er speelt helemaal niets"

10 juni 2021 – Wordt de druk die de topselectie van Frankrijk voor het EK met zich meebrengt te veel? Daar leek het wel op, toen de berichten opdoken dat Olivier Giroud en Kylian Mbappé het met elkaar aan de stok hadden. Paul Pogba probeerde de boel in de media echter te sussen en stelde dat er van spanningen binnen de groep geen sprake was.

"De enige spanningen die we hebben zitten in onze rug en onze benen", lachte Pogba in gesprek met L'Équipe als reactie op de opgedoken verhalen. De onrust was ontstaan nadat Giroud voor de camera vertelde dat zijn ploeggenoten hem niet vaak genoeg zochten. Hoewel de naam van Mbappé niet gevallen was, leek hij het zich zeer aan te trekken. 

Lees ook: 'Verhoudingen op scherp bij Fransen: gekibbel Mbappé en Giroud'

Volgens Pogba was hier echter niets van waar. "Ik neem aan dat we het over de situatie tussen Olivier en Kylian hebben, maar er is helemaal niets. Voor mij in ieder geval niet. Wat er gezegd is, is misschien niet goed naar buiten gekomen. Maar ik heb niets gezien en voel geen spanning. Er wordt gelachen, er is muziek en er wordt gemasseerd." Met dat laatste doelde hij op de 'spanningen in de rug en benen'.

Met spelers als Mbappé en Pogba, maar bijvoorbeeld ook N'Golo Kanté, Karim Benzema en Antoine Griezmann, gelden de Fransen als een van de absolute topfavorieten voor het EK. De poule van de Fransen is echter wel verreweg de lastigste: onder meer Portugal en Duitsland zijn de tegenstanders. Underdog Hongarije maakt de poule compleet. 

gerelateerd