Liverpool neemt op fraaie wijze afscheid van Wijnaldum

Liverpool neemt op fraaie wijze afscheid van Wijnaldum

10 juni 2021 – Aan een seizoen vol speculaties is donderdag eindelijk een einde gekomen toen Paris Saint-Germain de komst van Georginio Wijnaldum wereldkundig maken. Dat de middenvelder na vijf jaar zou vertrekken bij The Reds was al zo goed als zeker en nu het moment daar is, kreeg hij via social media dann ook een groots afscheid. 

'A Liverpool legend', zo noemde de club de 30-jarige middenvelder, die transfervrij naar Paris Saint-Germain vertrekt. Direct toen het nieuws van zijn transfer officieel werd, volgde op het Twitter-kanaal van Liverpool een dankwoord. 'Bedankt voor alles wat je voor onze club hebt gedaan en veel geluk in de toekomst', luidde de eerste reactie, waarna nog enkele tweets zouden volgen.

Zo verscheen er niet veel later een compilatie met enkele belangrijke doelpunten die Wijnaldum voor de club had gemaakt. Ook trainer Jürgen Klopp reageerde op zijn vertrek. "Ik ga hem ontzettend missen. Hij is een van de slimste spelers die ik ooit heb mogen coachen. Zijn bijdrage was enorm, de droom van elke manager", zei hij onder meer, om af te sluiten met de woorden: "Vaarwel Gini: je hebt de harten veroverd. Je bent een Liverpool-legende, nu en voor altijd."

Wijnaldum leek eerder te suggereren dat hij graag bij Liverpool was gebleven, maar dat er achter de schermen dingen zijn voorgevallen. Wat dat precies betekende, blijft de vraag. Het leek er in ieder geval op dat hij naar FC Barcelona zou vertrekken, maar de transfer werd door Paris Saint-Germain gekaapt met een miljoenenaanbod. Nu de transfer naar PSG officieel is, kan Wijnaldum zich volledig richten op het EK. Zondag speelt hij met Oranje de eerste wedstrijd tegen Oekraïne. 

gerelateerd