'Man United doet openingsbod op Dortmund-ster Sancho'

'Man United doet openingsbod op Dortmund-ster Sancho'

10 juni 2021 – Manchester United waagt een nieuwe poging om Jadon Sancho over te nemen van Borussia Dortmund. Waar de deal vorig jaar afketste, wil de Engelse grootmacht deze transferwindow niets aan het toeval overlaten. Met Sancho is inmiddels een persoonlijk akkoord bereikt. Dortmund heeft een bod in beraad.

Manchester United was een jaar geleden ook al in de markt voor Sancho. Het had er aanvankelijk alle schijn van dat de clubs er wel uit zouden komen wat betreft de transfersom. Dortmund verlangde een bedrag van 120 miljoen euro, maar United was niet van plan om aan die vraagprijs te voldoen. De partijen kwamen niet nader tot elkaar en de deal klapte.

Nu, een klein jaar later, hoopt United alsnog zaken te doen met Dortmund. Sancho ziet een terugkeer naar Engeland wel zitten. Volgens transferspecialist Fabrizio is de 21-jarige aanvaller akkoord met United over een contract tot de zomer van 2026. De Engelse grootmacht moet er alleen nog met Dortmund uit zien te komen.

United heeft volgens BILD inmiddels een openingsbod van ongeveer zeventig miljoen euro gedaan. Dat komt al aardig in de buurt van wat Dortmund naar verluidt verlangt. De Duitsers hopen negentig miljoen euro over te houden aan de verkoop van de aanvaller die in Dortmund nog vastligt tot de zomer van 2023.

gerelateerd