Enorme domper voor Italië: AS Roma-ster mist het EK

Enorme domper voor Italië: AS Roma-ster mist het EK

10 juni 2021 – Lorenzo Pellegrini moet het EK met Italië hoogstwaarschijnlijk aan zich voorbij laten gaan. De Italiaanse bond maakt donderdagmorgen bekend dat de 24-jarige middenvelder tijdens een training geblesseerd is geraakt. Krijgen de Italianen groen licht van de UEFA, dan wordt Pellegrini in de selectie vervangen door Gaetano Castrovilli.

Pellegrini liep de blessure woensdag op. De middenvelder van AS Roma is de tweede speler die in de Italiaanse selectie vervangen wordt. Eerder haakte Stefano Sensi van Inter geblesseerd af. Hij raakte aan het einde van het clubseizoen geblesseerd, maar werd wel opgenomen in de EK-selectie. Hij is inmiddels vervangen door Matteo Pessina van Atalanta.

De blessure van Pellegrini is een flinke tegenvaller voor bondscoach Roberto Mancini. De middenvelder was in de interlandperiode in maart nog tijdens twee van de drie WK-kwalificatiewedstrijden basisspeler. Met Roma heeft hij een sterk seizoen achter de rug, waarin hij in de Serie A goed was voor zeven doelpunten en zes assists. Zijn vervanger, Castrovilli, is een vaste waarde bij Fiorentina.

Voor Italië begint het EK vrijdag al. De Italianen spelen in Rome de openingswedstrijd tegen Turkije. In de groepsfase komt Italië ook Zwitserland en Wales tegen.

gerelateerd