'Wijnaldum doorstaat medische keuring Paris Saint-Germain'

'Wijnaldum doorstaat medische keuring Paris Saint-Germain'

10 juni 2021 – Georginio Wijnaldum heeft volgens Le Parisien met succes de medische keuring van Paris Saint-Germain doorstaan. De dertigjarige middenvelder werd woensdag in het Oranje-kamp gekeurd door de medische staf van zijn nieuwe werkgever. Nu er geen problemen aan het licht zijn gekomen, staat niets een overgang van Wijnaldum naar PSG nog in de weg.

Verwacht wordt dat Paris Saint-Germain de komst van Wijnaldum spoedig officieel zal bekendmaken. De aankondiging wordt zelfs deze donderdag nog verwacht. In Parijs tekent de middenvelder een contract voor drie seizoenen. Naar verluidt gaat hij bij de Franse grootmacht negen miljoen euro per jaar verdienen.

Wijnaldum had er ook voor kunnen kiezen om na zijn vertrek bij Liverpool zijn loopbaan voort te zetten bij FC Barcelona. De aanvoerder van het Nederlands elftal was zelfs heel dicht bij een overstap naar de club van trainer Ronald Koeman, maar werd op het laatste moment voor de neus van de Catalaanse grootmacht weggekaapt. Het aanbod van Barça werd verpulverd door PSG.

Zo kan Wijnaldum de transferperikelen voor de start van het EK achter zich laten. Dat geldt waarschijnlijk niet voor Memphis Depay. De aanvalsleider van het Nederlands elftal lijkt op weg naar Barcelona, maar ook Juventus wil hem inlijven. Volgens Mundo Deportivo vrezen de Catalanen inmiddels voor een Wijnaldum-scenario.

gerelateerd