Goed nieuws uit Franse ziekenboeg: Benzema fit voor kraker

Goed nieuws uit Franse ziekenboeg: Benzema fit voor kraker

9 juni 2021 – Frankrijk kan volgende week 'gewoon' een beroep doen op Karim Benzema. De ervaren spits van Real Madrid keerde deze maand na jaren absentie terug in de selectie van Les Bleus, maar raakte in het laatste oefenduel tegen Bulgarije geblesseerd. De sterspeler is dinsdag echter alsnog van de partij, als de Fransen het meteen opnemen tegen Duitsland.

Frankrijk is onderdeel van de poule des doods met naast Duitsland ook topfavoriet Portugal. Het kleine Hongarije completeert de sterkste poule van het komende Europees Kampioenschap. De Franse bond bevestigt dat Benzema er komende dinsdag bij is, ondanks het feit dat hij de strijd geblesseerd moest staken. "Dat was uit voorzorg", aldus de Franse bond. "Zijn optreden in onze eerste wedstrijd staat niet ter discussie."

Frankrijk won de wedstrijd tegen Bulgarije met 3-0. Bondscoach Didier Deschamps koos tegen de Bulgaren voor een ijzersterke voorhoede met Kylian Mbappé, Antoine Griezmann en Benzema. Het was echter niet het toptrio dat de show stal in de uitzwaaiwedstrijd. Invaller Olivier Giroud bezorgde zijn ploeg met twee doelpunten namelijk een 3-0 zege.

Benzema keerde deze maand na ruim vijf jaar afwezigheid terug in de Franse selectie. De 33-jarige aanvaller werd jarenlang gepasseerd vanwege betrokkenheid bij afpersing van zijn landgenoot Mathieu Valbuena. Toch staat de teller van de spits op 83 interlands. Daarin was hij 27 keer trefzeker.

gerelateerd