Weer wending bij Tottenham: Fonseca nu op pole-position

Weer wending bij Tottenham: Fonseca nu op pole-position

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

9 juni 2021 – Niet Erik ten Hag of Antonio Conte, maar Paulo Fonseca ligt nu op koers om de nieuwe trainer van Tottenham Hotspur te worden. De Portugese trainer zit zonder club nadat zijn contract bij AS Roma niet verlengd werd staat in de nadrukkelijke belangstelling van de Engelse topclub.

Dat melden onder meer Sky Sports en Fabrizio Romano woensdagavond. Fonseca heeft al twee keer om tafel gezeten met de leiding van Tottenham en heeft een goede indruk gemaakt op de club. Zelf staat de trainer open voor een dienstverband in Londen. Eerder was Fonseca ook al in beeld bij Everton, maar zijn voorkeur gaat uit naar Tottenham. De verwachting is dat als de deal doorgaat, er een driejarig contract zal worden getekend door Fonseca.

De 48-jarige trainer was er met AS Roma afgelopen seizoen verantwoordelijk voor dat Ajax werd uitgeschakeld in de kwartfinales van de Europa League. Dat was een hoogtepunt in het seizoen van Roma, dat met een zevende plek verder teleurstellend verliep. Roma besloot hem zodoende geen nieuw contract aan te bieden en ging uiteindelijk in zee met José Mourinho, die op zijn beurt eerder bij Tottenham werkte.

Tottenham staat op het punt om Fabio Paratici aan te stellen als nieuwe technisch directeur. Hij zit zonder club na zijn vertrek bij Juventus. De technische man gaat naar verluidt voor drie jaar tekenen bij Tottenham en zal dus daar de technische zaken voor zijn rekening gaan nemen. Zijn belangrijkste klus is om deze zomer een nieuwe coach te vinden, en dat lijkt met Fonseca nu gelukt. De Portugese trainer stond eerder voor de groep bij Shakhtar Donetsk en Sporting Braga en stevent af op een contract bij de Engelse club.

gerelateerd