Super League-volharders lijken zware straf te ontlopen bij UEFA

9 juni 2021, 20:07

Voor FC Barcelona, Real Madrid en Juventus leek het er even op dat ze zwaar gestraft zouden worden door de UEFA, maar de clubs lijken goed weg te komen. Het heeft er na een statement van de UEFA alle schijn van dat er geen zware sancties zullen volgen.

Eerder werd er vanuit de UEFA gedreigd met zware straffen. Barcelona, Real Madrid en Juventus waren de grote roergangers achter de Super League en bleven in tegenstelling tot de andere deelnemers lang volharden. Sterker nog: de drie clubs hebben nog steeds niet publiekelijk afstand genomen van het veelbesproken toernooi.

De UEFA dreigde zodoende met zware straffen voor de drie topclubs. Er werd gesteld dat ze mogelijk niet mee mochten doen aan het nieuwe Champions League-seizoen. Daarnaast zouden de drie clubs een gigantische boete krijgen, maar van die beide straffen komt voorlopig niets terecht. Na een statement van de UEFA op deze woensdag is namelijk duidelijk geworden dat de drie clubs voorlopig geen straf krijgen. Dat komt omdat de procedure tot nadere orde is geschorst.

Dat is dus ook goed nieuws voor de trainers en de spelers van de club, die door de stevige teksten vanuit de UEFA mogelijk vreesden voor het mislopen van Champions League-deelname. Het hoofdtoernooi van de Champions League begint op 14 september. De andere negen 'Founding Fathers' van de Super League kregen eerder overigens al een boete van de UEFA. Daarnaast valt er voor hen komend seizoen minder geld te verdienen in de Europese toernooien dan andere clubs.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen